HJØRRING FUTSAL ER I FRONT EFTER TOPBRAG

Af Birgit Eriksen

Teamet kan afslutte året på førstepladsen i Liga Vest

Hjørring Futsal Klub har afsluttet 2018 på førstepladsen i Liga Vest.

– Vi sluttede kalenderåret 2018 af med topbraget mod SUB Sønderborg Inter i Park Vendia, lyder det fra klubbens pr-mand, Danny Røgind.

Med mellem 500 og 600 tilskuere på plads i en fyldt Park Vendia var rammerne helt perfekte til det længe ventede topbrag.

Gæsterne fra SUB Sønderborg Inter havde i dagens anledning arrangeret bustur til kampen og i bedste Mourinho-stil parkerede de denne foran eget mål.

Det var Liga Vests bedste angreb mod det bedste forsvar, der mødtes i dagens kamp og med en spillestil, der kunne få Egil ”Drillo” Olsen til, at knibe en tåre i ren og skær stolthed, viste SUB Sønderborg Inter hvorfor, der kun var scoret 7 mål i 6 kampe mod dem, før dagens kamp.

1. halvleg var en meget uskøn oplevelse, der var præget af stor nervøsitet, der kostede mange tekniske fejl for begge hold.

Sønderborg stod fra starten af kampen solidt plantet foran eget mål og overlod størstedelen af tiden bolden til os imens, at de hele tiden lurede på fejl de kunne slå kontra på.

Der er næppe nogen der er i tvivl om, at Sønderborg er exceptionelt stærke på standardsituationer og trods et stort fokus på, at undgå disse, var det alligevel en frisparkskombination, der efter 6 minutter bragte gæsterne i front 1-0 på mål af Elmedin Kasumovic.

Trods spilovertag blev det ikke til mange åbne chancer eller afslutninger, men efter 13 minutter viste vi, at vi også kan være effektive på standardsituationer. Casper Knudsen viste hurtig opfattelse og overblik på et hjørnespark og fandt Ruben Winther, der flot sparkede bolden i kassen til 1-1.

– Vi manglede i dagens kamp vores store profil, Arfan Habibi, og det kunne tydeligt mærkes på vores offensiv, hvor vi igen og igen manglede den sidste kvalitet og kreativitet, som han normalt er garant for til, at komme igennem gæsterne solide defensiv. Arfan er i disse dage på træningslejr i Tyrkiet med Afghanistans A-landshold.

Der blev ikke scoret flere mål i 1. halvleg.

2. halvleg blev ligeså tæt som den første, men langt mere hårdtspillet.

En personlig fejl foran eget mål blev dyr i starten af 2. halvleg og så kunne Hassan Neaman Bajoumi bringe gæsterne på 2-1.

Målet kom som lidt af en mavepuster efter, at have siddet på spillet og Sønderborgs stærke defensiv in mente.

6 minutter før tid kom udligningen så, da Søren Vangsted viste eminent overblik og sendte bolden tværs igennem gæsternes forsvar til Rasmus Prangsgaard, der tæt under mål kunne sparke bolden i kassen. Kampens sidste 4-5 minutter blev alt andet end kønne og mange frispark og usportslig opførsel fra enkelte af de gæstende spillere gav mange spilstop og gjorde kampen mere hård end velspillet.

Der blev ”kun” uddelt 5 gule kort i kampens sidste 4-5 minutter. Hos os fik Granit Gashi og Søren Vangsted hver et gult kort og hos gæsterne var det Elmedin Kasumovic, Ermin Kasumovic og Visar Aliti, der blev noteret hos dommerne.

Trods chancer i begge ender, i kampens døende sekunder, blev der ikke scoret yderligere og kampen endte dermed 2-2.

– Dermed forlængede vi vores status som ubesejret på hjemmebane, men samtidig forlængede vi også den negative stime mod SUB Sønderborg Inter, der nu hedder 3 kampe og 0 sejre.

– Vi er nu halvvejs igennem grundspillet, og vi kan nu fejre jul og nytår på førstepladsen med 19 point og med 3 point ned til Lystrup Futsal og SUB Sønderborg Inter på hhv. 2. og 3. pladsen.

Der er dermed lagt op til et yderst spændende forår, hvor alle point tæller i kampen om, at tage førstepladsen i Liga Vest, der udover æren også giver fordel af hjemmebane i slutspillet – og på papiret – en nemmere modstander.

I 7. rundes øvrige kampe slog Kolding Futsal hjemme Søhus Stige Futsal med 7-5, Lystrup Futsal vandt ude 8-3 over Midtals Futsal og RKG tabte hjemme med 4-3 til Aabenraa Boldklub.

Comments are closed.